Akkreditált kiváló Tehetségpont

 A Kőrösi Csoma Sándor - Péterfy Sándor Általános Iskola az akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként az Akkreditált kiváló Tehetségpont címet nyerte el

Az akkreditáció eredményeként iskolánk a nyilvános dokumentumain jogosult a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács helyi (intézményi/települési) hatókörű Akkreditált kiváló Tehetségpont cím használatára. Az akkreditációs folyamat tapasztalatai megerősítették, hogy tehetségpontunk szakmailag hiteles és kompetens tagja a Matehetsz Tehetséghálózat egyre bővülő családjának, valamint működésükkel már ma is aktív részese hálózatuknak. 

A tehetségpont azonosító száma: TP 120 004 034

"Örömmel tájékoztatjuk Önt, hogy a Kőrösi Csoma Sándor - Péterfy Sándor Általános Iskola tehetségpont a 2019/2020 évi akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként helyi (intézményi/települési) hatókörű, Akkreditált kiváló tehetségpont címet nyerte el! Gratulálunk a szép sikerhez!

Az akkreditációban közreműködött szakértők a következő szöveges értékelést készítették a folyamat során szerzett online és/vagy személyes tapasztalataik alapján:

Az akkreditáció szöveges értékelése:

A tehetséggondozás ügye iránt igen elkötelezett általános iskola. Ebben nagy szerepet játszik magának az intézmény vezetőjének az elköteleződése, mely nagy hatással van az egész tantestületre, az ott tanuló diákokra is. Az intézményben jól megfigyelhetők a tehetségazonosítás különféle formái, mind az alsó tagozaton, mind a felsőn. A folyamat már az alsó tagozaton kezdődik és folytatódik a felsőn. Többféle tehetséggondozó programmal rendelkeznek, melyek közül kiemelkedik a matematikai, a nyelvi és a sakkprogram. Nagykanizsán valamennyinek nagy hagyománya van. A matematikai program területén kiváló együttműködést folytatnak a MATEGYÉ-vel, mely országosan is elismert központja a tehetséggondozásnak. Közös tevékenységük eredményeként a diákok országos eredményeket érnek el a tantárgyból. Hasonló a helyzet a sakk szakkör esetében is. A hatásmechanizmust kiválóan bizonyítják a médiumokban is megjelent cikkek. Az idegen nyelvekből tehetségesek számára angol és német versenyt hirdetnek, mely város és város környéki kiterjedésű. Kiváló kapcsolatot ápolnak a Nagykanizsa és környéke Tehetségsegítő Tanáccsal, mellyel közös pályázatban is részt vesznek. Tehetséggondozó munkájuk nemcsak intézményi szintre korlátozódik, benne a hálózatosodás igénye és annak megvalósítása is megtalálható. Nagyon fontos a tehetségpont munkáját vezető kollégák elköteleződése. Nemcsak ismeretekkel gazdagodtunk a látogatás során, hanem rá is csodálkozhattunk kiváló emberi magatartásra is, melynek központjában a gyermekek szeretete áll.

2020. 01. 22.

Detre Zsuzsanna és Heilmann Józsefné

a Matehetsz akkreditációs szakértői"

Pályázatok

Örökös ökoiskola
Tehetségpont
Okosan a pénzzel!