Bemutatkoznak leendő első osztályosaink tanítói

Miért a Kőrösi?

 

„Tanulóként nem volt kérdés, hogy a gyermekeim majd ebbe az iskolába járnak, ha lesznek. Szülőként is megtapasztaltam, hogy az oktatás színvonala magas. A pedagógusok felkészültsége, embersége, szeretete a biztos alapokat adta mindkét gyermekem számára. A nevelés - oktatás mellett mindig helyet kapott a Gyermek, a maga személyiségével, szellemiségével, individumával. Rengeteg sportesemény, kirándulás, és persze a versenyek is maradandó élményt nyújtottak számukra.

A mai napig eszembe jut elsős kisfiam, aki egyik este azt mondta: - "Anya.. Ma rosszak voltunk..hangoskodtunk...Megszidott minket a Tanító néni.... De tudod a nem is volt igazán mérges... - Honnan tudod? - kérdeztem.. - Mert láttam, hogy a szeme mosolygott.." Többek között ezekért a pillanatokért is nagyon szerettünk a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola közösségéhez tartozni...”

Németh Ildikó  (volt diák, majd szülő)

 

„Én azért szerettem a Kőrösibe járni, mert nagyon családias környezetben tanulhattunk, a tanáraink kedvesek és törődőek voltak velünk. Amellett, hogy nagyon jól is tanítottak bennünket, rengeteg lehetőséget is nyújtottak nekünk, különböző szakkörök, versenyek képében. Az iskola díszítésében minden osztály kreatívan segíthetett, a műsorok, programok mindig emlékezetesek és élvezetesek voltak. A Kőrösiben remek alapot kaptunk ahhoz, hogy ne csak értelmes, de jó emberekké is válhassunk.”

Pál Júlia (Mező gimnázium 12.o.)

 

„Én a mai napig szívesen gondolok vissza a Kőrösire, mert rengeteg szép emlék fűz hozzá. A tanítók és tanárok mindig támogattak minket, nem hagyták elveszni senkinek a tehetségét. Egy tökéletes alapot kaptunk a jövőre nézve, minden lényeges és fontos dolgot átadtak nekünk az oktatóink. Mindemellett megannyi lehetőség volt a szórakozásra, kikapcsolódásra, ilyen események voltak például a kirándulások, gyereknapok, ünnepek, amik összekovácsolták a közösséget és új élményeket adtak.”

Horváth Tamás (Mező gimnázium 12.o.)

 

„Rengeteg csodálatos élmény, sok évvel később is tartott barátságok és igazán maradandóan jó tanárok jutnak eszembe, amikor a Kőrösire gondolok. Az ott töltött nyolc évem, életem egyik legmeghatározóbb időszaka volt, ezért hálásan köszönök mindent, amit az iskola adott nekem.”

Károlyi Anna (SOTE 4. éves orvostanhallgató)

 

 

„Miért választottuk a Kőrösit?

Fontos szempont volt, hogy nincs házi feladat, amit iskola után még itthon kell megírni. Minden lecke elkészül az iskolában a nap végére.

A tanórák közötti szabadidőben sokat vannak a gyerekek a szabadban - ez nagy kedvenc a mai napig a negyedik osztályos fiunknák. A gyerekeink és mi szülők is megtaláltuk a közös hangot a tanító nénikkel, jó a kommunikáció.

Jó az oktatás színvonala, fontos szerepet kap a tehetséggondozás.”

 

                                          dr. Falkus Bernadett (szülő)

 

„Az érzés, amikor átléptem az iskola kapuját, megnyugtató volt számomra a mindennapok során. Tudtam, hogy mindig számíthatok a tanáraimra és az osztálytársaimra jóban és rosszban egyaránt. A közösségi összetartás miatt szerettem a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolába járni.”

Vizeli Dániel táncművész, tánctanár

 

Pályázatok

Tehetségpont
Okosan a pénzzel!
Örökös ökoiskola