Járványügyi intézkedési terv

A Kőrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola járványügyi

intézkedési terve (2020.szeptember 1-től visszavonásig)

 

 

 

 1. Intézményünkben a diákok számára a tanítási órán, saját osztályteremben történő tartózkodás kivételével, az intézmény egyéb helyiségeiben történő tartózkodás során kötelező a maszkviselet. A közösségi terekben, tanári szobában az intézmény dolgozói is kötelesek maszkot viselni. A pedagógus é s a tanuló nem kötelezhető arra, hogy tanítási órán maszkot viseljen,a 1,5 méteres védőtávolságot kötelező betartani.

 

 1. Kérjük a szülőket, hogy gyermeküknél mindig legyen saját használatú maszk!

 

 1. Idegenek nem léphetnek be az intézménybe, kivétel ez alól (a járványügyi szabályok betartása mellett):
  • pedagógushallgatók a szakmai gyakorlat teljesítése céljából;
  • hittanoktatók, gyógypedagógusok, fejlesztő pedagógusok;
  • pedagógusminősítését végző szakértők.

 

 1. Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve kifejezetten szülők részére szervezett programon való részvétel céljából.

 

 1. Az intézmény minden bejáratánál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt biztosítunk, aminek használata mindenki számára kötelező! (Allergiás gyerek esetében a szülő írásbeli kérése esetén ezt a kézfertőtlenítést szappanos kézmosás helyettesíti.) Reggel az iskolába lépéskor érintésmentes lázmérővel ellenőrizzük a belépők testhőmérsékletét.
 1.  Kötelező figyelni a megfelelő védőtávolság (1,5 m) megtartására, a csoportosulások elkerülésére.

 

 1. A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Kérjük a szülőket, amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. Kérjük a tisztelt szülőket, beteg, lázas gyermeket ne küldjenek az iskolába! Amennyiben gyermeküknél különféle betegségek tüneteit észlelik, gondoskodjanak orvosi vizsgálatról.

Az a gyermek, tanuló aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

 

 1. Az intézményben a lázas, beteg gyerek ellátása (lázmérés) elkülönített helyen történik. A gyereket ellátó felnőtt köteles szájmaszkot és kesztyűt viselni. A szülőt telefonon azonnal értesítjük és el kell jönnie beteg gyermekéért.

 

 1. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Telefonszám:+3630/440-1843

e-mail: info@korosiiskola.hu

 

 1. Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például immunszupprimált állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni.

 

 1. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára. Ezen időszakban a tanuló az otthona elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett részt vehet az oktatásban. A gyermek az iskolába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza.

 

 1. A szülői értekezleteket elektronikus formában tartjuk meg, a szükséges információkat a KRÉTA rendszeren keresztül, vagy e-mailben juttatjuk el a szülőkhöz.

 

 1. Az osztálytermekben, folyosókon, közösségi helységekben a lehetőség szerint folyamatosan szellőztetünk.

 

 1. Testnevelés órák szervezésekor lehetőség szerint előnybe kell részesíteni a szabadtéri órák tartását.(Kerülni kell az olyan feladatokat, ahol testi érintkezés szükséges.)

 

 1. Az úszásoktatás, valamint a gyógyúszás a tanév első félévében szünetel, legkorábban a második félévtől kerül rá sor.

​​​​​​​

Kérjük vegyék figyelembe a járványügyi szabályok betartására vonatkozó előírásokat (https://koronavirus.gov.hu/cikkek/fokozottszulok-es-tanarok-felelossege-jarvany-miatt-tunetes-gyereket-ne-engedjunk-kozossegbe)

 

Tisztelt Szülők, kérjük Önöket, folyamatosan figyeljék honlapunkat, illetve a KRÉTA rendszert az aktuális információkért!

 

Pályázatok

Örökös ökoiskola
Tehetségpont