Tájékoztatás gyermekfelügyeletről

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021.03.08. - 2021.04.07-ig - a tavaszi szünet napjainak kivételével - az általános iskolák tantermen kívüli digitális oktatásra térnek át.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az iskolapszichológiai ellátás az eddig megszokott formában az ismert okok miatt módosul.

További részletekért kattintson ide!

Az iskolapszichológus az alábbi módokon tudja ellátni feladatait:

- telefonos elérhetőség munkaidőben: +36 30 516 3529

- e-mail: bodoiringo@gmail.com

- igény szerint internetes csatornán, előre egyeztetett időpontban (fenti telefonszámhoz tartozó Viber)

A szolgáltatás ezen a módon továbbra is igénybe vehető a pedagógus kollégák, a szülők, valamint a szülőkkel történt egyeztetés alapján a tanuló számára is munkaidőben.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent a Kormány 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelete a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről, amely - az előzőleg megjelent EMMI határozattal ellentétben - rendelkezik a szülő, törvényes képviselő kérelmére a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

Az iskolában a bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a szülő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről. A Kormány – tudva, hogy a szülők számára a koronavírus-világjárvány harmadik hulláma elleni védekezés érdekében elrendelt rendkívüli óvodai szünet és az általános iskolák tantermen kívüli, digitális munkarendre történő átállása  többlet  erőfeszítést,  újabb  megoldandó  feladatokat  jelent,  ugyanakkor  tekintettel  arra, hogy a járvány az oktatási intézményekben is terjed – felkéri a szülőket, hogy a gyermekfelügyeletet  csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe.

Kérjük Önöket, hogy a fentieket mérlegelve jelezzék gyermekük osztályfőnökének, illetve iskolánk e-mail címén (info@korosiiskola.hu2021. március 8. 8 óráig a szokásos módon, hogy kérnek-e gyermekük részére ügyeletet.

Továbbá azt is jelezzék étkezést kérnek-e gyermekük részére, amely tanuló nem lesz ügyeletben, de étkezést igényel, az ételt haza kell vinnie. A Hevesi Sándor Általános Iskolában (Nagykanizsa, Hevesi út 2.) vehetik át az ebédet, dobozba csomagolva minden nap 11 és 13 óra között.Kérjük külön jelezzék tízórait, ebédet, uzsonnát kérnek-e. 

Ismételten felhívjuk figyelmüket, hogy felügyeletet - a rendeletben foglaltaknak megfelelően - csak nagyon indokolt esetben kérjenek gyermekük részére (ügyeletet intézményünkben 8.00-tól 16.00-ig biztosítunk).

Tájékoztatjuk továbbá a Tisztelt Szülőket, hogy indokolt esetben digitális eszközt biztosítunk a tantermen kívüli oktatásban való részvétel támogatására. Az osztályfőnökök számára előzetesen jelzett igények alapján, személy igazolvány bemutatásával 2021. 03. 08 - 09-én kerülnek kiosztásra az eszközök, melyet a szülők  személyesen vehetnek át, teljes anyagi felelősség vállalással.

Amennyiben nem rendelkeznek internet hozzáféréssel, papír alapon, az iskola titkárságán, előre egyeztetett időpontban adjuk át az összeállított feladatokat. 

Üdvözlettel

Smolcz Frigyes

intézményvezető

Pályázatok

Örökös ökoiskola
Okosan a pénzzel!
Tehetségpont